2012-02-26

Fenomenet


...att blogga

Att blogga verkar vara ett aktiv fenomen som inte bara skapar rubriker, utan även växer i statistik varje år. Förr skrev vi dagbok, intimt, skyddat med hänglås (som för övrigt vem som helst kunde dyrka upp med en nagelkniv), gömt under högar av underkläder i garderoben. Idag blottar vi oss hjärtligt online och delger våra allra mörkaste hemligheter under ett pseudonym med den naiva tron att ingen vet vem ”jag är”.

Vad skriver vi egentligen om? Jag har läst massor med bloggar och det som verkar vara inne idag är bebissnack, politik och mode. Sicken blandning? Dock bloggas dessa tre ämnen inte under samma blogg eller av samma bloggare. Så vad händer då om man mixar en blogg om allt? Dvs. man har ingen direkt röd tråd? Det verkar nämligen vara samma krav på en bloggares blogg som en inredares talang; det krävs en röd tråd och ett tema för att ”passas in” i rutan.

Så, för att sticka ut och vara den ogemena, udda monolog-orienteraren där ute, så ska jag mixa ämnen från bebistjafs till trafikmissanpassade fossiler. Får se hur jag kommer att passa in i en bloggvärld full av antiklimatisk perfektionism, temaanpassade nyblivna mammor och modestinna anorektikers till analfabetspolitikers.

Hurra för internet, vem som helst kan bli kändis över en dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar