2012-03-01

Tabubelagda ämnen

...människan, en lögnaktig överlevare

Jag har lagt märke till hur mycket som egentligen är tabu. Ämnen vi pratar om, saker man säger, handlingar, osv. Nu menar jag förstås inte olagliga saker, utan helt normala, alldagliga grejer. Om det som finns i vardagen.

Exempelvis; man säger inte; ”din bebis är inte direkt söt”. Du säger heller inte till din väninna; ”jo kom gärna, men kan din skrikunge stanna hemma för jag orkar inte med honom?”. Inte heller vågar du dig på; ”ska du verkligen ha på dig den där tröjan då vi går ut, den är ju asful!”, eller om hennes nya kille hon vill visa upp; ”var i h-vete har du hittat det där fula miffot?” osv.

Gångstil och sex

...medvetenhet A & O (?)

Idag fick jag höra av en vän att jag har en gångstil som ger parningssignaler. Jag bad honom att precisera sig och till svar fick jag att mina rörelser ger intryck av sensualism och sexism i den sträckningen att höft-rörelserna basunerar ut ”kom och ta mig”.

2012-02-29

Kockar som snuskar

...svettigt skitigt

Jag förundras över de oändliga kockprogrammen som ploppar upp i teverutan. Och är det inte kockprogram så är det nya sångsåpor.

Det som jag förfäras mest över gällande kockprogrammen, är aktörernas smaklösa och osunda renlighet samt deras snuskigt oetiska förhållandesätt till matlagning. Jag skulle då aldrig vilja bli bjuden på någon av deras restauranger! De kockar utan mössa; håret flyger då de springer mellan kastrullerna och skärbrädan, man ser dem sällan tvätta händerna; i bästa fall torkar de snabbt av sig på förklädet, handduken eller bakdelen av byxan, de torkar sig om näsan, pannan, ögonen, hakan, nacken i det oändliga! Och man kan se svetten droppa ner i stekskyn medan rätten tillagas.

2012-02-28

Loppis VS Shoppis

...en härlig trend

Förutom att blogga verkar loppis vara väldigt hippt just nu. Personligen har jag aldrig varit en secondhand människa, men på senare tid har jag förstått att på loppis kan man göra riktigt tjusiga fynd.

“One woman's trash is another woman's treasure” – Oh, so true!

2012-02-27

Tron

...är en skapelse av människans tanke

Den byggs upp av de åsikter som människan tror utgör den enda sanningen för att fungera i alla situationer.

En människas tro är en produkt av hennes egen karaktär och erfarenheter i den tid hon lever.

Den är en kraft frambringad av tanke, känsla och gärning.

Den är grunden för all vår verksamhet och bestämmer vårt handlande och vårt mål.

Vår tro blir på så sätt vårt öde...


© Copyright minella live

Love


Som solens strålar om morgonen lyser in genom mitt fönster och landar på mitt ansikte,
Älskar jag dig.
Som månens ljus på natten faller ner på min nakna kropp,
Älskar jag dig.
Som vindens lenande känsla smeker min kind,
Älskar jag dig.
Som stjärnans glans lyser på himmelen,
Älskar jag dig.

Min själ får ingen ro utan din närhet,
Mina ögon får ingen vila utan dina ögons djup tätt intill mina.
Mitt hjärtas takt får ingen stillhet utan dina ord i natten,
Min kropp stillar ej sin hunger utan din kropp tätt intill min.

Jag älskar som jag aldrig älskat förut,
Jag älskar som Julia älskade sin Romeo.
Jag saknar som solen är inget utan sitt ljus,
Jag saknar som månen icke finner ro utan sin glans.

Du är min kärlek, i evigheternas evighet.
Du är den jag tror på, litar på.
Du är mitt ljus, min värld, min grund.
Du är hela mitt liv.

2012-02-26

Bygga näste

...bygga bo

Nu har jag byggt mitt näste under några timmar. Fixat, donat och sprayat. Blev rätt läckert, måste jag erkänna. Då fick bloggen lite färg och börjar se ut som en blogg, tja – mer eller mindre. Enkla verktyg att leka med, och ett universum att förstå.

Gadgets, banners, footers och listor – heja internetspråk! Jag lär mig!

Lev väl – stilla hungern, ät kött!

Fenomenet


...att blogga

Att blogga verkar vara ett aktiv fenomen som inte bara skapar rubriker, utan även växer i statistik varje år. Förr skrev vi dagbok, intimt, skyddat med hänglås (som för övrigt vem som helst kunde dyrka upp med en nagelkniv), gömt under högar av underkläder i garderoben. Idag blottar vi oss hjärtligt online och delger våra allra mörkaste hemligheter under ett pseudonym med den naiva tron att ingen vet vem ”jag är”.

Vad skriver vi egentligen om? Jag har läst massor med bloggar och det som verkar vara inne idag är bebissnack, politik och mode. Sicken blandning? Dock bloggas dessa tre ämnen inte under samma blogg eller av samma bloggare. Så vad händer då om man mixar en blogg om allt? Dvs. man har ingen direkt röd tråd? Det verkar nämligen vara samma krav på en bloggares blogg som en inredares talang; det krävs en röd tråd och ett tema för att ”passas in” i rutan.

Så, för att sticka ut och vara den ogemena, udda monolog-orienteraren där ute, så ska jag mixa ämnen från bebistjafs till trafikmissanpassade fossiler. Får se hur jag kommer att passa in i en bloggvärld full av antiklimatisk perfektionism, temaanpassade nyblivna mammor och modestinna anorektikers till analfabetspolitikers.

Hurra för internet, vem som helst kan bli kändis över en dag!