2012-03-10

Dejtningsidor

…köttmarknad och bättre begagnat

Jag har många gånger funderat av och an på dessa dejtningsidor, hur de funkar och om de verkligen är så bra som reklamerna påstår.

För att få lite hum om detta tog jag mig tiden...

Att skaffa barn är en sak

…föräldraskap en annan
Var stolt över det liv ni skapat.

Själv är jag idag 38 år gammal, ensamstående med två barn, en son på snart 15 och en på 20 år.

Under största delen av mitt föräldraskap...

Loppisgrisar och vandalister

...människan i ett nötskal

Jag skrev i ett tidigare inlägg om min erfarenhet att besöka loppis. Nu har jag själv hyrt ett bord var jag lagt ut till försäljning bland annat överlopps porslin, kläder och skor.

Bestämde mig att försöka på och hyra platsen en vecka.

2012-03-09

Samhällsrealitet

...madonna & britney spears

Tror att det är ett ideal som grundats genom medias malis och hysterin om utseendefixeringen.

Menar, tonåringar idag vill sminka sig som 20 plussare, klä sig som popstjärnor och bete sig som Sturebrats...

Filosofiska

...tankefunderingar

Människan har i alla tider sökt efter något mer än det vardagliga i sina bestyr att finna en personlig form gjuten av det egna livet.

Vi söker svar på frågor som inte finns, vi söker garanti på existens och vi längtar och söker kärlek.

To love

...or to be loved

This is a questions that I’m thinking about quite often. This small words “To love and to be loved...”

I think that we can fall in love, feel that wonderful loving feeling in our body and system, several times during our lifetime. But to find our soul mate, “the special and genuine love” – Happens only once in our life... Maybe twice if we’re really lucky...

Varför?

...bry er inte om mina kommentarer efter varje… ”varför”…

Varför kommer pizzan snabbare till kunden än ambulansen? (Iaf min pizza…)
Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan? (För att jag faktiskt behövde chaufför!)
Varför beställer folk dubbel ost hamburgare, stor pommes frites och Cola light? (Hm… Smart tänkt, enligt forskar resultat så innehåller faktiskt lighten fler toxiner än vanlig Cola, plus så gör dess komponenter att suget efter socker ökar…)
Varför köper vi hot dogs i tiopack och korvbröd i åttapack? (Irriterande fakta eller hur??)

Att veta

...att vilja, att kämpa, att våga

Om man ändå visste vart man var på väg, vad livet då skulle underlätta för varje individ. Vad livet då skulle underlätta för just mig.

Kontentan av livet är just det, att inte alltid veta vad som gömmer sig bakom nästa krök. Däremot kan man påverka genom sitt sätt att vara, tänka och agera.

Hjärngympa

Här kommer lite hjärngympa! Lätt som en plätt! 

Här nedan är 4 frågor. Svara genast. Utan att vänta, utan att använda papper eller penna. OK?

Då ska vi se hur smart du egentligen är? Redo? KÖR!

Små grodor

...jag kan om jag vill

Historien om de små grodorna
Livslektion nr 1

Det var en gång ett gäng grodungar, som ville ordna en kapplöpning.
Deras mål var att nå toppen av ett högt torn.

Läxornas schism

...kvalitetsberövande?

Läxläsning och öppen stödundervisning under skoltid – ett alternativ för minimering slitage och konfliktförminskning i hemmet?

Jag minns så väl 70 och 80-talismens skoltid när läxor var ett alternativ för betygsförbättring, och när lärarna samlades efter skolans slut för att hjälpa berörda elever med läxor och stödundervisning. Personligen hade jag inte det bästa betygsresultatet när jag gick ut grundskolan och jag klarade mig undan tiondeklassen med blotta förskräckelsen.

2012-03-08

Kommersiell tillvaro

...magkramp och skuldsanering

Idag gick jag igenom texter jag skrivit i mina dagar som krönikör. Fann bland annat denna som jag skrev Trettondagen år 2007.

Tyckte den var så bra att jag ville ha med den i min "dynamiska" (ironi) blogg. Denna artikel publicerades även i nättidningen "Sourze" och i Vasabladets tidningsupplaga någon gång under 2007.

2012-03-07

Trogen tjur sökes

...ex-faktorn – en störd ko

Förra veckans tisdag bestämde jag mig att ligga I soffan och se på film. Valet blev ”Trogen tjur sökes” med bland andra Ashley Judd och Hugh Jackman. Vilken härlig dramatisering om mannens beteende och liknelsen mellan kor och tjurar. Det ligger ju dessutom en poäng där. Gammal ko = ex, ny ko = den nya.

Invandringspolitik och jordnötter

...dyngjobb, blindhet och bananskal

Jag blandar mig sällan med politiska debatter eftersom jag oftast är väldigt politiskt inkorrekt till min natur. Dock kan jag inte alltid behärska mig.
Läste i en Finländsk tidning att den Finländska ekonomin skulle förlora över 100 miljoner euro utan invandrare. Den största smällen skulle metallindustrin få ta, vilket jag anser oväsentligt i frågan.

2012-03-06

Uppföljare och vanvett

...svett och handsvett

Uppföljare i filmvärlden är vida känt – men hur oftast lyckas det? I helgen unnande jag mig en trilogi av The Butterfly Effect (Fjärilseffekten) Första filmen kom ut 2004 med bl.a. Ashton Kutcher och Amy Smart i huvudrollen. Regi Eric Bress och J. Mackye Gruber. Skådespeleriet och manuset var välbearbetat och med spänning följde jag med på resan. Absolut värd att se!

2012-03-05

Betnér, Wickström, Dunham & Jag

...loppor och landråttor

Stå-upp komikers är dagens nya trend. Från 80talets monopol har nutiden mer och mer fått upp ögonen för dessa gycklare. Själv har jag besökt både Norra Brunn och Mosebacke i Stockholm samt Ritz i Vasa för att underhållas och få ge utlopp för mina snuskiga fantasier i skepnad som åhörare.

2012-03-04

Fredrik Lindström – upp som en tjur

...ner som en rödbeta

En av mina allra bästa favoriter genom åren är Fredrik Lindström. Mycket av min inspiration att bland annat analysera sönder ord till att skapa min egen ”minellapedia” har formats på grund av denne man.
Med stolthet har jag burit hans böcker, läst hans anekdoter, forskat på amatörplan hans filosofi. Min önskan har alltid varit att en dag få stå ansikte mot ansikte med denna stora man och skaka hans välmanikyrerade hand.